Tipy na víkend: Beh oslobodenia, šou s Adelou a muzikálová inscenácia

Beh oslobodenia Turany Beh oslobodenia mesta Turany je tradičným podujatím. Foto: lk

ŽILINA – Ak neviete, ako využiť voľný čas počas víkendu, môžu vás inšpirovať naše pozvánky v rámci Žilinského kraja.

Atletické preteky v Turanoch

Bežecký spolok Tatran Turany usporiada v sobotu 6. apríla už 52. ročník Behu oslobodenia Turian, ktorý bude zároveň 27. ročníkom memoriálu Eda Vojtu a 2. kolom Turčianskej bežeckej ligy. Slávnostné otvorenie sa uskutoční o 9:45.

Deti v predškolskom veku budú bežať 100 m, najmladší žiaci 200 m, 400 m, 600 m, mladší žiaci 800 m, starší žiaci 1 000 m, muži a ženy v hlavnej kategórii 10 km, muži nad 70 rokov a ženy nad 50 rokov sa popasujú s dištanciou 5,3 km, čo platí aj pre účastníkov kategórie hobby beh.

Štartovné je len pre hlavné preteky na 10 km a 5,3 km vo výške 6 eur, pričom členovia BS Tatran a občania Turian majú bezplatnú účasť. Povrch všetkých tratí je asfaltový a vedie ulicami mesta. Hlavné preteky budú mať štart a cieľ na škvarovej dráhe štadióna, kde sú trate pre žiacke kategórie. Šatne a sprchy sú v priestoroch štadióna.

Adela a štyria chlapi

V Dome kultúry Liptovský Mikuláš si záujemcovia môžu 6. apríla pozrieť šou (začiatok o 18:00), ktorej hlavnými protagonistami budú Adela Vinczeová, Vladimír Kobielsky, Filip Túma, Marek Fašiang a Adam Bardy. Táto zostava je zárukou skvelého humoru, sľubuje okrem iného inteligentné zamyslenia aj priame otázky až ku koreňu veci.

Títo majstri zábavy nenúteným a prirodzeným spôsobom vtiahnu návštevníkov do diania a tí sa stanú súčasťou šou, ktorá je v každom mieste jej konania iná. Diváci, ktorí sú kľúčovou súčasťou celej zostavy, majú možnosť svojimi otázkami priamo počas podujatia zistiť o účinkujúcich aj niečo navyše. Bonusom bude hudobné vystúpenie účinkujúcich v dvoch vstupoch.

Radošinci so Sľukom

V Dome kultúry Námestovo uvidia diváci v nedeľu 7. apríla autobiografický príbeh zakladateľa Radošinského naivného divadla Stanislava Štepku. Tento jedinečný titul s názvom Ako som vstúpil do seba je venovaný jeho významnému životnému jubileu.

Radošinské naivné divadlo spolu so Slovenským ľudovým umeleckým kolektívom, s jeho tanečnou zložkou a kapelou, spolu uvedú veľkú muzikálovú inscenáciu o vtipnom spoznávaní seba, o hľadaní a možno aj nachádzaní seba samého.

Aktéri tak spolu s divákmi zažijú veľkú výpravu do sveta fantázie aj spomienok a pritom všetci v sebe preskúmajú to človečenské, čo nás spája. Bude to v réžii Ondreja Spišáka, s pôvodnou hudbou Jána Melkoviča a v choreografii Ladislava Cmoreja. Prvé predstavenie bude o 15:30, druhé o 19:00, na obe je rovnaké vstupné – 29 eur.

(Zdroj: Ajdnes.sk)


Ďalšie články