Gólové hody pod Dubňom, Dubnica bude doma odvracať postupový mečbal Vlkov

vlci, Spartak play-off Dubnický brankár Matej Kristín mal niekoľko vynikajúcich zákrokov, ale gólom zabrániť nemohol. Foto: vlcizilina.hockeyslovakia.sk

ŽILINA – V piatom semifinálovom dejstve série play-off Slovenskej hokejovej ligy medzi klubmi DoxxBet Vlci Žilina a TSS Group Spartak Dubnica zvíťazili domáci hráči 8:4, ujali sa vedenia 3:2 na zápasy a vybojovali si postupový mečbal.

O osude duela rozhodla prvá tretina a úvodná gólová smršť „vlčej svorky”. Žilinčania vyhrávali v 14. min už 4:0. Hostia sa síce nevzdali, v 39. min to bolo 5:3, potom v 56. min 7:4, ale na konci znovu plieskal domáci bič.

„Mali sme výborný začiatok. Vytvorili sme si tlak, ktorý sme zužitkovali na štvorgólové vedenie. Takto sme si to predstavovali. Celkovo sme osemkrát prekonali súperovho brankára, čo nás teší, ale výkričníkom sú štyri inkasované góly. Som šťastný, že sme doma vyhrali, lebo dva razy za sebou nám to v Dubnici nevyšlo. Verím, že v nasledujúcom zápase sa znovu budeme prezentovať takýmto nasadením a vynasnažíme sa byť aj strelecky efektívni,“ povedal pre Žilinský Štandard kapitán Vlkov Peter Galamboš. Ten si na konto pripísal štyri gólové asistencie. Prihral aj na jeden z dvoch gólov Lukáša Paukovčeka.

Pre Žilinský Štandard hovorí Lukáš Paukovček. Zdroj: Ľubomír Chochula

Zápas sa páčil aj žilinskému primátorovi, ktorý bol v hľadisku v hokejovom drese so svojou menovkou.

„Aj teraz sa potvrdilo, že Žilina žije hokejom. Fanúšikovia vytvorili krásnu atmosféru a hráči podali kvalitný výkon. Boli sme lepší a treba to potvrdiť aj v nasledujúcom stretnutí. Keď hráči znovu dajú do toho srdce, tak verím, že to zvládneme,“ vyjadril sa pre Žilinský Štandard primátor Peter Fiabáne.

Dubnica nastúpila na zápas oslabená o svojho trénera Romana Chatrnúcha, ktorý dostal od zväzu nečakane dištanc na dva zápasy (za incident so žilinskými fanúšikmi, ktorý sa stal ešte v druhom semifinále 30. marca), o čom sa dozvedel v deň stretnutia. Hráčov Spartaka tak viedla trénerská dvojica Milan Hovorka a Peter Kopecký.

Pre Trenčiansky Štandard hovorí dubnický obranca Michal Chatrnúch. Zdroj: Ľubomír Chochula

„Toto je sviatok pre dubnický hokej. Už sme dlho neboli v semifinále, séria je vyrovnaná, čo hovorí samé za seba. Dúfam, že naši fanúšikovia nás na šiesty zápas prídu podporiť v čo najväčšom počte a pomôžu nám zvíťaziť,“ pozval pre Trenčiansky Štandard M. Chatrnúch dubnických priaznivcov na štadión, lebo v šiestom dueli (v pondelok 8. apríla, buly o 18:00) pôjde Spartaku o všetko.

5. zápas semifinále play-off

Vlci Žilina vs. Spartak Dubnica 8:4 (4:1, 1:2, 3:1), stav série: 3:2. Góly: 6. Varga (Diakov), 9. Belluš (Beták, Šmida), 13. Bezúch (Galamboš, Diakov), 14. Varga (Galamboš), 31. Paukovček (Belluš, Šmida), 41. Safaralejev (Koyš, Mráz), 51. Paukovček (Šmida, Galamboš), 58. Šmida (Paukovček, Galamboš) – 16. Kluka (Tybor, Janík), 35. Hřebíček (Chatrnúch, Mikula), 39. Ďuriš (Tábi, Tybor), 56. Haščák (Mikula). Počet divákov: 3106.


Ďalšie články