Video: Vlci postúpili do finále play-off, ale húževnatý a bojovný Spartak dosť vzdoroval

hokej Dubnica vs. Žilina1 Súboj Igora Safaralejeva (vpravo) s Martinom Hřebíčkom. Foto: Vlci Žilina

DUBNICA NAD VÁHOM – V šiestom semifinále play-off Slovenskej hokejovej ligy medzi tímami TSS Group Spartak Dubnica a DoxxBet Vlci Žilina sa už rozhodlo o postupujúcom do finále tejto súťaže.

Rekordná návšteva na dubnickom zimnom štadióne v tejto sezóne (2125 divákov), na tribúnach bol aj početný tábor fanúšikov hostí, videla víťazstvo Žiliny 3:2 po predĺžení, čím Vlci ukončili sériu 4:2 na zápasy.

Šieste semifinále bolo veľmi dramatické. Na rýchly gól žilinského kapitána Petra Galamboša (3. min) dlho domáci nedokázali nájsť odpoveď, ale vďaka Radoslavovi Tyborovi sa im napokon podarilo vyrovnať (33. min). Keď Galamboš po druhý raz prekonal výborne chytajúceho dubnického brankára Mateja Kristína (51. min), bol Spartak v ťažkej situácii, ale dostal sa z nej. Tybor totiž 177 sekúnd pred koncom riadnej hracej doby premenil trestné strieľanie a bolo 2:2.

Gól Dubničana Radoslava Tybora na 2:2. Zdroj: Ľubomír Chochula

Keďže Vlci v závere základnej hracej doby premrhali dvojminútovú presilovku, nasledovalo predĺženie. A v ňom skóroval žilinský útočník Juraj Bezúch v čase 64:32 min.

Víťazný gól Žilinčana Juraja Bezúcha v predĺžení. Zdroj: Ľubomír Chochula

Asistent trénera Žiliny Daniel Babka ocenil húževnatý, vzdorovitý a bojovný výkon súpera. Zároveň pripomenul, že zmeny, ktoré urobili v minulých dňoch, čo sa týka mentálneho nastavenia hráčov, padli na úrodnú pôdu.

„Dubnica nás v tejto sérii veľmi trápila, bojovala ako o život, hrala nepríjemný hokej, ktorý nám nesedel. Keď domáci v šiestom semifinále vyrovnali na 2:2, bolo to napínavé, misky váh sa mohli v predĺžení nakloniť na jednu i druhú stranu, ale nakoniec sme strhli víťazstvo na svoju stranu. Teraz nás čaká očakávané finále s Prešovom. Verím, že to bude krásne vyvrcholenie play-off, že všetci naši hráči pôjdu na maximum v každom zápase od prvej po poslednú sekundu a že vyhráme aj záverečný duel sezóny,“ povedal pre Žilinský Štandard Babka.

Tréner a výkonný riaditeľ Dubnice Roman Chatrnúch nemohol posledné dva zápasy 6. a 8. apríla pre dištanc zo zväzu (za incident s fanúšikmi Vlkov, ktorý sa stal ešte 30. marca) koučovať svoj tím.

„Bola to pekná séria, len je škoda, že sa nehrala iba na ľade s hokejkami, pukom a v korčuliach, ale aj niekde inde. Chcem sa veľmi pekne poďakovať všetkým dubnickým hráčom. Pre mňa sú to hrdinovia. Klobúk dole pred nimi, čo dokázali nielen v semifinále so Žilinou, ale aj predtým vo štvrťfinále s Topoľčanmi. Tým, ktorí im neverili po základnej časti, ukázali, že vedia hrať hokej. Ďakujem všetkým, ktorí sa v Dubnici n. V. podieľali na tejto sezóne. Samozrejme, veľká vďaka patrí našim partnerom a fanúšikom, ktorí nás, dúfam, budú podporovať aj naďalej,“ uviedol pre Trenčiansky Štandard Chatrnúch.

Vo finále play-off SHL vyzvú Vlci ako víťaz dlhodobej časti svojho najväčšieho rivala HC Prešov, ktorý v semifinále vyradil Pov. Bystricu 4:1 na zápasy.

Program finálovej série

Nedeľa 14. apríla: Žilina vs. Prešov (17:30), pondelok 15. apríla: Žilina vs. Prešov (17:30), štvrtok 18. apríla: Prešov vs. Žilina (18:00), piatok 19. apríla: Prešov vs. Žilina (18:00), nedeľa 21. apríla: Žilina vs. Prešov (17:30), utorok 23. apríla: Prešov vs. Žilina (18:00), štvrtok 25. apríla: Žilina vs. Prešov (17:30). Hrá sa na štyri víťazstvá.


Ďalšie články