Medveď opäť vyčíňal, tentoraz si to odniesol dobrovoľný hasič

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO – V blízkosti obce Povina v okrese Kysucké Nové Mesto údajne napadol medveď na turistickom chodníku dobrovoľného hasiča. Incident sa odohral v nedeľu v popoludňajších hodinách. Útok, našťastie, muž prežil, ale po strete s divokou šelmou je v šoku.

Správu o útoku potvrdila starostka obce Povina. „Ide o dobrovoľného hasiča. Doobeda sme boli spolu na odbornej prednáške, popoludní sa išiel prejsť smerom na Ľadonhoru a o 16:30 mi volal, že bol napadnutý medveďom. Stalo sa to asi o 15:30 na turistickom chodníku,“ informovala portál Nový Čas Alena Dudeková.

Dobrovoľný hasič má pohryzené vnútorné ľavé stehno a doráňaný má aj pravý bok. Údajne je vo veľkom šoku a zdesený. Manželka ho odviezla do nemocnice v Žilne. Podľa slov starostky obce je doslova rozsypaný. „Kontaktovala som hneď zásahový tím, políciu a poľovné združenie, momentálne ich čakám doma a ideme na to miesto,“ pokračuje Dudeková.

Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR preveruje hlásenie o spomínanom útoku. Potvrdila to manažérka pre komunikáciu ŠOP SR Kristína Bocková.

Pripomíname, že v okolí tejto obce nejde o prvý prípad výskytu medveďa.

(TASR, Nový Čas, RH)


Ďalšie články