Nová aplikácia umožní rodičom sledovať vývin dieťaťa a zaznamenávať jeho zdravotný stav

Nová aplikácia umožní rodičom sledovať vývin dieťaťa a zaznamenávať jeho zdravotný stav Ilustračný obrázok. Foto: Pixabay.com

Odborníci predstavili rodičom novú mobilnú aplikáciu Bebbo. Ide o nástroj, ktorým môžu monitorovať a podporovať správny vývin svojho dieťaťa, jeho rast a jeho návštevy u lekára. V aplikácii budú dostupné aj rady a odporúčania týkajúce sa zdravia dieťaťa.

Aplikáciu predstavila Slovenská spoločnosť primárnej pediatrickej starostlivosti Slovenskej lekárskej spoločnosti, Detský fond OSN UNICEF a občianske združenie Pediatri deťom. Aplikácia Bebbo je určená pre rodičov detí vo veku od 0 do 6 rokov. Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva SR.

„Dôležitou vlastnosťou aplikácie Bebbo je, že sú za ňou odborníci, lekári a pediatri. Rodičia tak majú istotu, že informácie, ktoré v nej nájdu, sú spoľahlivé a odborne podložené. Na internete sa totiž vo veľkej miere objavujú zastarané alebo nesprávne informácie zo zdrojov, ktoré často nemajú s odbornosťou nič spoločné. Rodičia tak v záplave protichodných informácií môžu nevedomky urobiť nesprávne rozhodnutia o zdraví svojho dieťaťa,” uviedla Tatiana Červeňová, hlavná hygienička SR.

Nová aplikácia sa tak stane nezameniteľným pomocníkom pre rodičov, ktorí potrebujú mať zdravotný stav dieťaťa pod kontrolou. Môžu tu nájsť odpovede o očkovaní či iných zákrokoch, a to priamo od odborníkov v tomto obore.

Zadarmo a bez reklám

Aplikácia bude pre všetkých dostupná zadarmo a bez reklám. Jednu aplikáciu môžu používať obaja rodičia súčasne pre jedno či viac detí. Informácie v aplikácii nie sú zbytočne komplikované a odborné, naopak, všetko v nej je spracované pre bežného človeka. Na odbornosti to však obsahu neuberá.

„Každá veta bola posúdená slovenskými odborníkmi,“ hovorí doktorka Beata Kartousová z výboru SSPPS SLS a spoluzakladateľka občianskeho združenia Pediatri deťom.

Aplikácia upozorní rodičov na blížiace sa termíny očkovania, pričom si do nej môžu ukladať údaje o preventívnych prehliadkach. Ako nápaditý bonus sú v aplikácii aj hry, ktoré majú rodičov motivovať ku zaujímavým aktivitám s dieťaťom.


Ďalšie články