Veľký požiar chemickej fabriky na Kysuciach

Hasiči v KNM Požiar sa napokon podarilo uhasiť. Foto: koláž ŽŠ

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO – V utorok krátko po 14:00 hod. vypukol v chemickej fabrike MarPin v Kysuckom Novom Meste požiar.

Na miesto vyrazili záchranné zložky, medzi nimi aj 37 hasičov z Čadce so 16 kusmi ťažkej techniky. K požiaru vyrazil aj náš redaktor Pavol Konštiak, ktorý z miesta nešťastia poskytuje aktuálne informácie.

Podľa informácií Žilinského Štandardu zasahuje napokon na mieste viac ako 40 hasičov, ktorí bojujú s plameňmi v dýchacích prístrojoch. Pomáhali aj dobrovoľní hasiči z Horného Vadičova a Kysuckého Lieskovca. K miestu požiaru prišlo tiež aj niekoľko znepokojených občanov, ktorí chceli vedieť čo sa deje a či im hrozí nejaké nebezpečenstvo.

Podľa riaditeľa žilinských hasičov Stanislava Zdařila, jedna osoba bola zranená a bola vyšetrená zdravotníkmi. „Ostatní zamestnanci neboli zranení, nakoľko požiar nastal už pri skončení ich pracovného času,“ povedal nám riaditeľ na mieste požiaru.

Fabrika MarPin sa venuje výrobe rozpúšťadiel, riedidiel, farieb a autochémie. Práve z dôvodu výskytu nebezpečných látok hasiči priestor po chvíli uzavreli. Požiar sa podarilo uhasiť okolo 15:30.

Už z diaľky je vidieť hustý čierny dym. Video: Facebook/Marián Tlelka
Hasiči sú už na mieste, pripravení na zásah. Na miesto dorazilo 20 hasičských áut. Foto: Pavol Konštiak
Viac ako 40 hasičov je na mieste aj s ťažkou technikou. V týchto chvíľach už majú hasiči oheň pod kontrolou. Foto: Pavol Konštiak
Pán Vladimír má strach, že bude musieť byť aj s rodinou evakuovaný. „Už sa tu niečo podobné v minulosti stalo. Vtedy nás evakuovali preč,“ povedal pre Žilinský Štandard. Foto: Pavol Konštiak

Ďalšie články