Očakáva sa vysoká návštevnosť, koľko divákov príde podporiť „vlčiu svorku”?

hokej Vlci Žilina Ako budú úspešní žilinskí hokejisti v sobotňajšom domácom zápase s Dubnicou? Foto: Vlci Žilina

ŽILINA – Piate semifinále play-off Slovenskej hokejovej ligy medzi tímom DoxxBet Vlci Žilina a mužstvom TSS Group Spartak Dubnica sa v žilinskej Niké aréne uskutoční v sobotu 6. apríla. Úvodné buly je naplánované na 17:30. Stav série je 2:2.

Znovu sa očakáva vysoká návštevnosť. Či padne tohtoročný rekord z prvého semifinále, keď bolo na žilinských tribúnach 4 085 divákov, alebo sa návštevnosť bude blížiť k číslu z druhého semifinále pod Dubňom (2 849), to sa ukáže až tesne pred zápasom. V piatok ráno bolo cez sieť ticketportal predaných dvetisíc vstupeniek.

„Štandardná cena vstupeniek je 9 eur. Kupovať ich cez internet je rýchlejšie a pohodlnejšie. Je to najjednoduchší spôsob, ako sa k lístkom dostať. Fanúšikom to ušetrí čas, nemusia čakať v rade. Pre tých, ktorí to nevyužijú, bude v deň zápasu dve hodiny pred jeho začiatkom k dispozícii aj klasický predaj vstupeniek na pokladniach štadióna. A ten otvorí svoje brány hodinu pred úvodným vhadzovaním,“ povedal pre Žilinský Štandard marketingový a obchodný manažér žilinského klubu Dávid Košút.

Predpokladá sa, že do Niké arény prídu aj skalní priaznivci Dubnice, pre ktorých bude vyhradený sektor pre hostí. O poriadok a bezpečnosť na štadióne sa postará SBS služba, s ktorou klub spolupracuje. Hoci tento duel nepatrí do kategórie rizikových, nemožno nič podceniť, preto aj tentoraz budú v meste a pred štadiónom situáciu monitorovať mestskí policajti a príslušníci policajného zboru.

„Chceme našich fanúšikov baviť nielen kvalitným hokejom, ale aj celkovým zážitkom zo zápasu. Úžasnú atmosféru robia na štadióne fanúšikovia z Ultras Žilina, ktorí dokážu strhnúť celý zimák k hlasnému povzbudzovaniu. Každému, kto nás príde podporiť patrí veľká vďaka,“ pokračoval Košút.

Počas domácich zápasov pod Dubňom v play-off môžu diváci vidieť aj oveľa aktívnejšiu prácu s kockou, čo im umožní opäť lepší zážitok zo zápasu. Samozrejmosťou sú pravidelné súťaže cez prestávku.

„Budeme radi, ak nás opäť prídu fanúšikovia povzbudiť vo veľkom počte,“ vyzval Košút a dodal, že diváci prichádzajúci na autách budú môcť využiť parkovisko MŠK pri futbalovom štadióne.

Na zápas sa chystá aj žilinský primátor Peter Fiabáne, ktorý ako športovec fandí každému žilinskému športu, ale k hokeju má mimoriadny vzťah, pretože z jeho iniciatívy prešiel z mesta do súkromných rúk, čo sa ukázalo ako dobrý ťah.

„Už tomu chýba len tá koncovka a to je postup do extraligy. Štvrtú sezónu prežívam s hokejistami a fanúšikmi tento príbeh a veľmi si prajem, aby sme tentoraz uspeli. Verím, že Žilinčania semifinálovú sériu zvládnu,“ vyjadril sa pre Žilinský Štandard primátor mesta Žilina.

Domáce prostredie je v tejto semifinálovej sérii stopercentnou výhodou. Žilina po dvoch víťazstvách na svojom klzisku 6:0 a 3:1 podľahla dvakrát v Dubnici húževnatému Spartaku 2:3 a 3:4 po samostatných nájazdoch.

Piaty duel je mimoriadne dôležitý, lebo mužstvo, ktoré zvíťazí, si vybojuje postupový mečbal. Suverénny víťaz základnej časti a hlavný ašpirant na postup do finále už zistil, že mu súper nič nedaruje. Potvrdia teda Vlci v piatom semifinále úlohu favorita alebo sa zrodí prekvapenie?

„Momentálne nedávame ľahko góly, s čím sme predtým problém nemali. A to nám trochu zväzuje ruky. Doma chceme byť strelecky efektívnejší a zvíťaziť. Verím, že s pomocou fanúšikov, ktorí sú naším šiestym hráčom a ktorí nás vždy mobilizujú k výborným výkonom, sa nám to podarí,“ poznamenal pre Žilinský Štandard tréner Vlkov Ernest Bokroš.

Zvyšný program semifinálovej série:

Sobota 6. apríla: Žilina vs. Dubnica (17:30), pondelok 8. apríla: Dubnica vs. Žilina (18:00), streda 10. apríla: Žilina vs. Dubnica (17:30). Hrá sa na štyri víťazstvá.


Ďalšie články