Kapitán „vlčej svorky“ sa teší na finále s Prešovom. Chceme postúpiť medzi elitu, tvrdí

Galamboš Vlci Žilina hokej Kapitánom Žiliny je útočník Peter Galamboš. Foto: Vlci Žilina

ŽILINA – Očakávaným vyvrcholením play-off Slovenskej hokejovej ligy bude finálová séria medzi tímami DoxxBet Vlci Žilina a HC Prešov, ktorá odštartuje v nedeľu 14. apríla na štadióne pod Dubňom.

V sérii na seba narazia dve najlepšie mužstvá po základnej časti. Favoritom by mala byť Žilina, ktorá vyhrala dlhodobú časť s priepastným 34-bodovým rozdielom pred Prešovom. No nedá sa na to spoliehať, lebo play-off je ako nová súťaž, kde sa hrá „výživnejší“ hokej a kde každé mužstvo môže prekvapiť.

Šarišania zvíťazili v 1. kole play-off nad Modrými krídlami Slovan 4:0 na víťazstvá a potom triumfovali aj nad Považskou Bystricou 4:1. Vlci na ceste do finále vyradili vo štvrťfinále Žiar nad Hronom 4:1 na zápasy a v semifinále pokorili húževnatú Dubnicu 4:2.

Víťazný gól Žiliny v semifinálovej sérii padol v 5. min. predĺženia z hokejky Juraja Bezúcha. Zdroj: Ľubomír Chochula

Žilinský kapitán Peter Galamboš odohral všetkých 11 duelov Vlkov v play-off s bilanciou päť gólov a desať asistencií. Na finálovú sériu sa teší.

„Budeme mať kvalitného súpera. Pre fanúšikov oboch táborov to môže byť zaujímavé. Myslím si, že to bude dlhá séria s dobrou diváckou kulisou. Začíname na vlastnom ľade, čo by mala byť výhoda. Chceme podať také výkony, ktorými si vybojujeme hneď prvé dve domáce víťazstvá,“ povedal pre Žilinský Štandard 34-ročný Galamboš.

V kabíne Vlkov je dobrá nálada, mužstvo je odhodlané, verí si, ale si aj uvedomuje, že nič netreba podceniť, najmä mentálnu stránku. Ešte majú v živej pamäti, ako vlani Žiline prekĺzol pomedzi prsty postup do extraligy s Humenným, alebo predtým vo finále so Spišskou Novou Vsou.

„Samozrejme, že to bude aj o hlave, ale psychický tlak, dúfam, zvládneme. Nastavili sme sa tak, aby sme tentoraz dotiahli sezónu do víťazného konca. Mesto, vedenie klubu, realizačný tím, hráči i fanúšikovia, všetci chceme vyhrať SHL a postúpiť medzi elitu. Verím, že sa nám to podarí. Urobíme pre to maximum,“ pokračoval útočník Žiliny, ktorý vo svojej bohatej kariére ešte nikdy nehral vo finále.

„Pre mňa osobne je to veľká motivácia. Vlani som s Michalovcami, kde som pôsobil štyri sezóny, získal bronz v extralige, čo bol pekný úspech, ale potom som zmenil dres. Bolo to aj preto, že už mám svoj vek a rád by som ešte zažil ten pocit, keď mužstvo vyhrá súťaž. Túžim zodvihnúť nad hlavu trofej,“ uviedol pre Žilinský Štandard kapitán Vlkov.

Pre odchovanca martinského hokeja by to bola najsladšia odmena, pretože výsadou kapitánov je, že víťazný pohár chytia do rúk ako prví z mužstva. „Byť kapitánom nie je jednoduché, prináša to viac starostí, väčšiu zodpovednosť, ale je to pre mňa česť a veľká výzva. Som rád, že nosím na drese céčko,“ doplnil Galamboš.

Na finálovú sériu s Prešovom sa tešia aj žilinskí fanúšikovia, ktorí chodia na zápasy vo vysokom počte. Na jednom z nich proti Dubnici bolo v hľadisku 4085 divákov. Je možné, že tento rekord sezóny prekonajú už 14. alebo 15. apríla, keď sú na programe prvé dve stretnutia medzi Žilinou a Prešovom.

„Vždy sa lepšie hrá, keď sú zaplnené tribúny a keď diváci vytvoria správnu atmosféru. Ďakujem našim fanúšikom za to, ako nás počas celej sezóny, osobitne teraz v play-off, podporujú. My sa im za priazeň snažíme odvďačiť kvalitnou hrou a víťazstvami,“ dodal líder Žiliny.

Program finálovej série:

Nedeľa 14. apríla: Žilina vs. Prešov (17:30), pondelok 15. apríla: Žilina vs. Prešov (17:30), štvrtok 18. apríla: Prešov vs. Žilina (17:30), piatok 19. apríla: Prešov vs. Žilina (18:00), nedeľa 21. apríla: Žilina vs. Prešov (17:30), utorok 23. apríla: Prešov vs. Žilina (18:00), štvrtok 25. apríla: Žilina vs. Prešov (17:30). Hrá sa na štyri víťazstvá.


Ďalšie články