Vlci vo finálovej sérii zaťali tesáky a sú na koni. Ešte potrebujú dve výhry

hokej vlci s prešovom Žilinskí hokejisti majú dôvod na radosť. Foto: Vlci Žilina

ŽILINA – Mužstvo Doxxbet Vlci Žilina naplno zužitkovalo výhodu domáceho prostredia v úvodných dvoch dueloch finálovej série play-off Slovenskej hokejovej ligy proti HC Prešov. Vlci vyhrávajú 2:0 na zápasy a séria sa teraz sťahuje na Šariš.

Dominantný víťaz základnej časti, ktorý je doma takmer neporaziteľný, bez problémov uspel v oboch stretnutiach na svojom ľade. Dve žilinské víťazstvá sa dali čakať, ale prekvapil gólový rozdiel, lebo vo finálových sériách sa nestáva často, aby jeden tím deklasoval druhý. Vlci sú po vysokých výhrach 8:1 a 5:0 pevne na koni.

Pritom prvý gól finálovej série dali prešovskí hokejisti v 19. minúte úvodného dejstva, no zároveň to bola ich labutia pieseň, keďže odvtedy sa do čierneho trafili už len Žilinčania.

„Ten gól sme inkasovali v dvojnásobnej početnej výhode súpera. Našťastie na začiatku druhej tretiny sme vyrovnali a potom sme začali hrať veľmi aktívne. Hoci hostia vystrelili na našu bránku viac striel ako my na ich (38:32 pre Prešov), boli sme efektívnejší a dali sme pekné góly,“ povedal pre Žilinský Štandard asistent trénera Žiliny Martinčan Daniel Babka.

Vlkom sa gólostroj nepokazil ani v druhom dueli o 24 hodín neskôr. Dôležité bolo, že domáci išli do vedenia už v 36. sekunde a že do prvej prestávky zvýšili svoje vedenie na 2:0. Početnosť striel na bránku bola takmer vyrovnaná, ale opäť sa hostia v koncovke trápili.

„V oboch domácich stretnutiach nás veľmi podržal brankár Mišo Valent. V tretej tretine sa Prešov dosť skoro odhodlal k power-play, hral vabank, čo sme využili a do prázdnej súperovej bránky sme dvakrát skórovali. A piatym presným zásahom sme zaklincovali naše víťazstvo,“ skonštatoval Babka.

Zároveň pripomenul, že o ničom ešte nie je rozhodnuté. Aj v semifinálovej sérii s Dubnicou vyhrávala Žilina 2:0, ale vonku dvakrát prehrala, čím si vtedy sťažila postupovú cestu. Tomuto scenáru sa Vlci budú chcieť na Šariši vyhnúť.

„Tretí zápas bude kľúčový. Prešov si nemôže dovoliť tretiu prehru za sebou, určite dá do tohto stretnutia všetko. Nečaká náš nič ľahké, budeme to mať veľmi náročné, ale naším cieľom bude nadviazať na výkony, aké sme predviedli v domácom prostredí,“ dodal pre Žilinský Štandard asistent trénera Vlkov.

V Žiline je fanúšikovský boom, o čom svedčia aj návštevy na dvoch finálových súbojoch pod Dubňom. Na tom prvom bolo v hľadisku 4 900 divákov, čo je rekord v aktuálnom ročníku SHL. Druhý triumf Vlkov videlo 4 063 návštevníkov.

Početná skupina verných priaznivcov Vlkov sa chystá aj do Prešova, kam sa finálová séria presúva. Na tribúnach však budú mať určite prevahu prešovskí fanúšikovia.

Zvyšný program finálovej série:

Štvrtok 18. apríla: Prešov vs. Žilina (17:30), piatok 19. apríla: Prešov vs. Žilina (18:00), nedeľa 21. apríla: Žilina vs. Prešov (17:30), utorok 23. apríla: Prešov vs. Žilina (18:00), štvrtok 25. apríla: Žilina vs. Prešov (17:30). Hrá sa na štyri víťazstvá, víťaz postúpi do extraligy.


Ďalšie články