Zatkli konateľa skrachovanej kuriérskej spoločnosti

123 kurier Konateľ spoločnosti skončil za mrežami. Foto: FB 123 kuriér

ŽILINA – Pre veľkú kauzu kuriérskej spoločnosti 123 kuriér vedie kriminálna polícia v Žiline trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin sprenevery.

Podľa portálu Pluska konateľa tejto firmy Miloša Melníka polícia napokon vypátrala, zatkla a momentálne sa nachádza za mrežami. Príkaz na zadržanie odsúdeného vydal súd 12. marca tohto roku. Pre zločin lúpeže by si mal vo väzení odsedieť tri roky natvrdo.

Žilinský Štandard sa tejto téme venoval tiež. Písali sme, že vlani v novembri spoločnosť náhle ukončila činnosť, čím zostali stovky zákazníkov bez objednaného tovaru a s peniazmi uviaznutými v systéme.

Aj po zatknutí konateľa skrachovanej firmy sa väčšina zákazníkov obáva, že už nikdy neuvidia svoj objednaný tovar, ani peniaze zaň.

Spoločnosť 123 tvrdila, že väčšina jej vedúcich zamestnancov ukončila minulý rok pracovný pomer bez akéhokoľvek upovedomenia a že sa o tom dozvedeli až v čase, keď už bolo príliš neskoro na to, aby tomu zabránili.

Zástupcovia firmy uviedli, že niektorí jej kuriéri si bez súhlasu prisvojovali peniaze z dobierok a v niektorých prípadoch dokonca odcudzovali zásielky namiesto doručenia adresátovi.


Ďalšie články