Kauza 123 kuriér pokračuje. Pátranie po šéfovi a sklamaní zákazníci

kurier_auto_cesta Známe kuriérska spoločnosť skončila. FOTO: TV Markíza

ŽILINA – Veľká kauza kuriérskej spoločnosti 123 kuriér stále nekončí. Po tom, ako firma v novembri 2023 náhle ukončila činnosť, zostali stovky zákazníkov bez objednaného tovaru a s peniazmi uviaznutými v systéme.

Okrem sklamaných zákazníkov sa teraz vynárajú aj ďalšie nepríjemné skutočnosti. Polícia v Žiline vyhlásila pátranie po jednom zo šéfov firmy, Milošovi Melníkovi. Dôvodom je dodanie do výkonu trestu. Bližšie informácie o trestnom čine, za ktorý je Melník stíhaný, nie sú známe.

Situácia s 123 kuriérom vyvoláva množstvo otázok. Väčšina zákazníkov sa obáva, že už nikdy neuvidia svoj objednaný tovar, ani peniaze zaň. Zatiaľ nie je jasné, ako sa bude kauza ďalej vyvíjať a aké budú jej konečné dôsledky. O ukončení činnosti tejto spoločnosti sme vás už informovali. Podľa nášho zistenia sa spoločnosť snažila obnoviť svoje depá ešte do Vianoc. No žiaľ, to sa im nepodarilo, avšak očakávajú, že sa im to podarí v tomto roku.

Spoločnosť tvrdí, že väčšina jej vedúcich zamestnancov ukončila minulý rok pracovný pomer bez akéhokoľvek upovedomenia a že sa o tom dozvedeli až v čase, keď už bolo príliš neskoro na to, aby tomu zabránili. Zástupcovia firmy uviedli, že niektorí jej kuriéri si bez súhlasu prisvojovali peniaze z dobierok, a v niektorých prípadoch dokonca odcudzovali zásielky namiesto doručenia adresátovi.

Prípadom sa podľa Žilinského Štandardu zaoberá polícia, aj preto momentálne hľadajú jedného zo spoločníkov skrachovanej firmy.

Situácia je stále neprehľadná a je ťažké predpovedať, ako sa kauza vyvinie. Je však dôležité, aby sa orgány činné v trestnom konaní zaoberali touto záležitosťou a aby boli poškodeným zákazníkom poskytnuté adekvátne riešenia.


Ďalšie články