V Martine narazil vetroň do trafostanice. Nehoda si vyžiadala jednu obeť

vetron2 Na mieste zasahujú záchranári, hasiči i policajti. Foto: FB Polícia SR ZA

MARTIN – V Martine spadol vetroň. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári.

Na sociálnej sieti o tom informovali z operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. Podľa TV JOJ aktuálne na mieste zasahujú hasiči pri požiari spadnutého vetroňa. V martinskej časti Košúty podľa televízie bezmotorové lietadlo narazilo do trafostanice a začalo horieť.

Ako informovala hovorkyňa operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová, na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek, situáciu komplikuje požiar. Po sobotňajšej nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. „Záchranári mohli na mieste, žiaľ, už len skonštatovať exitus u približne 60-ročného muža,“ informovali záchranári na svojej stránke.

Žilinská krajská hovorkyňa hasičov Mária Pohanková Zahatlanová konkretizovala, že vetroň spadol na trafostanicu. „Na mieste nehody aktuálne zasahuje osem hasičov zo staníc v Martine a v Žiline s tromi kusmi techniky,“ povedala pre TASR.

Krajská polícia v Žiline informovala, že policajti spolu s hasičmi a záchranármi sa práve nachádzajú na mieste pádu bezmotorového lietadla. „Na miesto sa presúvajú aj pracovníci Leteckého a námorného vyšetrovacieho úradu. Vzhľadom na skutočnosť, že na mieste prebiehajú prvotné úkony, nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ informovala žilinská krajská polícia na svojej stránke.

(tasr, TV JOJ)


Ďalšie články